Parajsa brënda xhunglës urbane.

Adhuruesit e natyrës, po ashtu si ne, duhet të njhen patjetër me Taipei,
për të vizituar një qytet të izoluar nga gjelbërimi.
Dyqane me produkte të shëndetëshme, prodhime të shëndetëshme sezonale,
një treg fermerësh, ndërkohë që relaksohesh në pamjet mahnitëse
gjat muzgut në një xhungël urbane.

Në Taipei, jeta e shëndetshme si në xhungël është mëse normale.
Duke ecur nëpër parkun Beitou (北投 公園) do të shohim hapsira të pasura
në gjelbërim, me përrua, pishina publike të ngrohta në pranverë
dhe shumë atraksione të tjera.
Përveç kësaj, një urë e vjetër guri është ruajtur që nga kohrat e japonisë së hershme.
Ata që e kanë vizituar nga afër, thonë se ekziston
një ndjenjë e pashmangshme e kthimit në kohë.
      

Në arkitekutrën e vendit, shohim një përzierie të elementëve të reja dhe të vjetra.
Nga fillimi i proçesit të projketimit, ruajtja e mjedisit ka qenë pika fillestare,
duke përfshirë përdorimin e materialeve të ndërtimit, strukturën dhe paraqitjen.
Për çati janë përdorur panele diellore dhe ka përdorim të madh të qelqit
për të lejuar dritën natyrore, duke çuar në uljen e përdorimit të energjisë
dhe dëmtimit të mjedisit.

Çdo fundjavë bëhet platform për shkëmbimin midis banorëve të qytetit
dhe fermerëve nga e gjithë Tajvani.
Produktet e shitura janë të sigurta, të rritura me metoda jo toksike.

Duke mbuluar një sipërfaqe prej 104 hektarësh parku Yangmingshan,
posedon pyje tropikale subtropikale dhe pyje gjethegjërë.
Eshtë një zone e çmuar e pyjeve e ndodhur në periferi të Taipei.
Brënda parkut zhvillojnë mësim klasaat e pyjeve dhe gjeologjisë.
Pasi ish fidanishtja e Xi-Shan tashmë është një qëndër edukimi.

T.J.C