“ Mos i hidhni mbetjet, përdorini me kreativitet në veshje.”

Këte muaj përhapja e Eko Modës u festua shumë burkur në Tiranë,
duke festuar kohën, zhvillimet dhe shëndetin.

Vërtetë të kujdesur për një përhapje elegante Eko, më shumë se një festë mode,
ishte një mesazh i mrekullueshëm i përdorimit të burimeve natyrore.
  

 

Pjesa jonë e preferuar për të qënë të përfshirë edhe në botën e eko-modës është ndjekja
e efektivave të reja dhe vërtet të bukura të marra nga konsumet e përditshme.
  
“ Mos i hidhni mbetjet, përdorini me kreativitet në veshje.”

   

Modelet kishin veshur materiale të ricikluesheme, të ripërdorura.
Gazeta, thasë, qese plastike, copa të vjetra ose të përdorua. Këtë vit
ajo që ne na pëlqu më shumë ishtë përfaqësimi i natyrës nga veshja

“Jungle” dizenjuar nga Rajmonda Zajimi.
    

Modeli Eko ka dalë si një forcë kundërkulturore, duke u përballur me defektet në sistemin aktual
dhe duke dhënë forcë dhe besim ndryshimeve jetësore.
Ndërgjegjësimi ynë i vazhdueshëm shoqëror dhe mjedisor po riformon standarte të industrisë
dhe risive frymëzuese në dizajn.
    

Rasti i Eco Alternative Arts, tregon se etika dhe estetika mund të bashkëjetojnë,
dhe industria e modës është një revolucion.

©Muraku