Kopshtaria është terapia më e mirë.

Je gati të bëhesh pjesë e një kulture të re jetese?

Dëshiron të bashkohesh, të japësh ndihmën tënde por nuk di si të fillosh?

Krijimi i kopshteve në shtëpitë tuaja është një fillim i mbarë.

Por si ta mirëmbash atë?

Këtu janë 5 teknika se si mund të punosh për një tokë më të mirë dhe bimë të shëndetëshme.

5 mënyrat për të krijuar kopshtin ideal në shtëpinë tuaj.

1.Si fillim. Hapni vrimat e vogla për farat dhe bëni vrima më të mëdha për fidanët.

2.Mbajini barërat e këqija. Coptojini ato dhe shpërndaheni si pleh.

Në këtë mënyrë do të krijoni një tokë më të pasur në lëndë ushqyese.

3.Rritja e bimëve të ndryshme, bën qe toka të jetë më e fuqishme dhe jetëgjatë.

4.Mbillni bimë bimore. Rrënjët e këtyre bimëve shkojnë thellë nën tokë,

duke shtuar vlerat ushqyese. Lulëzimi I tyre ndihmon rritjen e insekteve të dobishme

5.Shtoni pleh. Plehu u tregon bimëve se është në rregull nëse ato tregohen dembele.

Pasi ju tani keni shtuar një sasi karboni dhe mikrobesh që bimëve u nevojitet për tu ushqyer.

Duke  u dedikuar pak orë nga dita juaj, mund të krijoni fare lehtë habitatin më të shëndetshëm

brënda shtëpisë tuaj. Kërko ndihmë dhe bashkpunim dhe nga fqinjët 😉 …