Kaktuset në ballkonet dhe kopshtet tuaja.

Kaktuset gjithmonë kanë një tërheqje të veçantë për shkak të formave të tyre
shpesh shumë të çuditshme si dhe origjinës ekzotike.

Këto bimë mund të jenë mjaft të thata në pamje të parë, por disa lloje
të tyre çelin lule nga më spektakolaret.

Koleksioni I hijshëm i Kopshtit Botanik në Montereal përshfin afër 40 familje,
305 gjini si dhe mbi 1.500 lloje të ndryshme të ndarë në dy sera të mëdha
të hapura për vizitorët dhe një serë tjetër shërbimi.

Shumica e specieve në këtë koleksion i përkasin familjeve :

Cactaceae (700 lloje),


Aizoaceae (170),


Crassulaceae (160)


Liliaceae (115),


Agavaceae (60)


dhe Euphorbiaceae (70).

Kaktuse të tjera i përkasin familjeve të tjera si
Apocynaceae, Asclepiadaceae, Asteraceae dhe Bromeliaceae.