“Jungle City” si ne Francë

Oda regjionale e tregtisë dhe industrisë / Arkitektët Chartier-Corbasson


Bashkia Bouctot-Vagniez në Amiens është një ndërtesë e mrekullueshme,
një testament arkitekturor për lavditë e viteve nëntëmbëdhjetë të Art Nouveau.


Të gjitha tiparet thelbësore të projektit janë të përfaqësuara në një bazament të gjelbërimit të gjallë
që krijon një lidhje midis krahut të ri, ambienteve ekzistuese dhe kopshteve.
Zyrat do të vendosen po mbi këtë bazament gjelbërimi, vendosur në dy hapësira
të ndara nga njëra tjetra nga një atrium që do të lejojë që drita dhe ajri natyror
të depërtojnë në zemrën e ndërtesës.


Teknologjia e shtypjes së ekranit mbron perspektivat e caktuara duke errësuar zonat me xham
ose duke i lënë ato të qarta, sipas nevojave të krijuara nga shfrytëzimi i dhomave prapa.
Në jug, në lartësinë e rrugës, është përdorur një material i dyfishtë
prej rrjete metalike, që lejon ventilimin dhe mbrojtjen nga dielli,
gjithashtu krijon një atmosferë të izoluar në këto zyra.


Përsa i përket lartësisë së kopshtit, dizajni është pjesë e peizazhit ekzistues
si një lloj kumbimi në muret kufitare.
Salla hapet sa më gjerësisht në kopshte dhe në katin përdhes ngrihet për të përqafuar
një dritare të gjërë panoramike duke krijuar një hapësirë fluide dhe të mbushur me dritë.