Arratisje e gjelbër.

Studio italiane Act_Romegialli është autorizuar për të ridizajnuar “Garazhin e  fundjavës”,
të vendosur në Alpet Reteve,  në një hapësirë për t’u çlodhur dhe zbavitur.

Me ndihmën e arkitektit të peizazhit Gheo Clavarino,
arkitektët vendosën të mbajnë muret prej guri dhe kolonat origjinale të garazhit,
duke shtuar një kornizë metalike për të mbështetur panelet e xhamit dhe një çati të ngritur
të mbuluar me vegjetacion.

Ky vegjetacion, ngjitet mbi pjesën e sipërme të strehës – vend i quajtur ‘Green Box’
– duke e mbuluar atë me një shtresë bimësh.

Pjesa e brëndshme përbëhet nga dy dhoma, me sipërfaqe të përafërt,
ku tavanet e ekspozuar të betonit krijojnë një vështrim minimal
që lejon natyrën të marrë fazën qendrore.