Bimët e përsosura të apartamenteve, për t’u dhuruar atyre që po përballen me një fillim të ri.

Ftohja e muajve të parë të vitit na detyron të qëndrojmë më shumë në shtëpi,
në mënyrë që të përpiqemi të çlodhi pak mes qirinjëve dhe muzikës,
por një element tjetër që ndihmon komfortin janë bimët e shtëpisë, në veçanti
ato me gjethe të dizajnuara në qoshet më të çrregullta
ato sjellin një frymë të natyrës në shtëpi si për mobilimin
me thjeshtësi ashtu edhe për freski.

 

Sansevieria e ngrirë dhe e shndritshme me gjelbërim
të përjetshëm ose Monstera me një gjethe të lëmuar

Por mbretëresha e padiskutueshme e “bimëve model” është padyshim Calathea,
një familje që përfshin më shumë se 150 lloje të tëra me gjethe të bukura dhe super dekorative.
Është popullor për dekada, por 2018 do të jetë viti i saj i artë në sajë
të gjetheve të tij duke filluar nga jeshile e ndritshme deri në
purpur të thellë me linja të të gjitha llojeve.

Lindur në xhungël tropikale të Afrikës së Jugut kërkon pak mirëmbajtje,
nuk ka probleme me hijen por ka nevojë për një klimë të lagësht
(e cila e bën të përsosur edhe për të qenë si dekoruese në tualete).
      
Magjia e saj është që në mbrëmje mbyllen gjethet për t’u rihapur vetëm
në mëngjesin e ardhshëm. Vëzhgimi dhe dëgjimi i zërit të lëvizjes është
një spektakël i vërtetë. Pikërisht për këtë është bimë e përsosur apartamentesh
për t’u dhënë atyre që po përballen me një fillim të ri
(një shtëpi e re, një punë të re …) si një simbol i një risie që hapet.