Hapsira për jetën.

Frymëzuar nga Tirana Jungle City.

Artisti bashkëkohor Edi Leksani,
punon dhe jeton në qytetin e Tiranës.

Nuk është e vështirë që edhe përmes
një kanavaci dhe jo vetëm kronikave kritike
të duash të percjellësh
dashurinë për natyrën.

Artisti kombinon imazhin ekzistues
të qytetit të Tiranës,me atë çka
i ka ngacmuar imagjinatën
e një qyteti xhungël,
përmes ngjyrava të tokës
dhe tonet e ndryshme të së gjelbrës.

Leksani duket se ka zhveshur Tiranën
nga imazhi i zhurmshëm i një kryeqyteti
duke e veshur atë me gjelbërim.

Përgatitur nga T.J.C