Hapësira ime për Jetën

“Hapësira ime për Jetën” si një mjet për të inkurajuar qytetarët
që të “gjelbërojnë” mjedisin e tyre.

Shtrirja urbane dhe fragmentimi i hapësirave të gjelbra
dikojnë në zhdukjen e biodiversitetit dhe në rritjen e ndryshimeve klimatike.

T.J.C do t’ju udhëheqë në dizajnimin dhe krijimin e hapësirës tuaj të gjelbër,
pra të zgjidhni një temë për kopshtin tuaj.

Në varësi të interesave tuaja personale dhe madhësisë së zonës që keni në dispozicion,
mund të zgjidhni një ose të gjitha temat e mëposhtme të kopshtit:

1.Kopshti i biodiversitetit promovon kultivimin e bimëve vendase dhe adoptimin e metodave
kulturore miqësore me mjedisin.
Kjo do të tërheqë një gamë të gjerë të faunës së dobishme në kopshtin tuaj.


2.Kopshti i shpendëve ofron një hapësirë që do të tërheqë zogjtë,
një kopsht ku ata mund të ushqehen dhe strehohen gjatë gjithë vitit.


3.Oazë monarkësh do të transformojë kopshtin tuaj
në një vend për të vëzhguar flutura të shkëlqyera.


4.Kopshti i ngrënshëm ju fton të rritni një shumëllojshmëri të bimëve
që ushqehen si kopshtarin dhe kafshët e egra. Simpatik, i dobishëm dhe i shijshëm!

Përgatitur nga T.J.C _ S.M
Për çdo propozimin tuaj ju mund të na kontaktoni.