Bea Fremdermann lejon që natyra të marrë nje kuptim tjeter.

Nje Botë totalisht te re! Artisti Njujorkez, Bea Fremdermann dhe Born Nude,

na ftojnë në një botë ku xhinset dhe pulovrat kthehen ne nje habitat per bime si fara Chia.

Fruta të prera dhe me pas të qepura së bashku eshte nje nga idete e tjera te krijuara.

Gjithashtu ata krijojne mure te ndërtuara nga gazetat dhe papastërtitë,

ne mbrendesi te cilave rriten plot gjelberim rrepë dhe qershi.

Puna e saj e titulluar “Solastalgjia” – një bashkim dhe ide e fjalëve

“ngushëllim” dhe “nostalgji” – hulumton aftesine e materialeve te ndryshme

per te krijuar jete nga çfarë do të ndodhë pasi të jemi zhdukur.

Në Solastalgji, artisti krijon një “vendosje post apokaliptike”

për të na kujtuar kërcënimin e afërt të ndryshimit të klimës

dhe si “mbizotëron natyra kundër të gjitha gjasave”.

© http://www.beafremderman.com/