Aty ku pemët bëhen objekte arti.

Këto pemë në miniaturë të shfaqura në pavinionin e Frederic Back Tree
janë kryesisht bimësi që rriten në Amerikën e Veriut.
Disa janë pemë fare të reja,
e ndërsa të tjerat janë mbi 100 vjeçarë.
Llojet e këtyre pemëve që prezantohen janë të llojit bredh,
shelg, pisha gri dhe kreshkë.
Këto pemë, gjethet dhe rrënjët e të cilave kontrollohen
gjatë rritjes së tyre, marrin format nga më të ndryshmet.

Disa “rrjedhin” si një ujëvarë, disa të tjera duken sikur duan
të kapin qiellin, ndërsa lloje të tjera pemësh marrin forma të kthyera.

Secila prej tyre pavarëshisht përmasave të vogla,
janë “më të mëdha se vetë jeta”,
në aspektin artistik që ato përcjellin.

Për më shumë : http://calendrier.espacepourlavie.ca/courtyard-of-miniaturized-north-american-trees-742679