“Arti Natyrës”- Fotografi nga Andy Goldswoth

Andy Goldsworth është fotograf i natyrës, lindur në Angli.

Arti i tij qëndron si fillim në krijimin e skulpturave të vogla në natyrë të cilat më pas

vijnë tek ne të fotografuara mjeshtërisht nga autori.

 

      

Eshtë I njohur për skultpurat e tij në mjedise të hapura, krijuara nga material natyrore, që nga bora,

akulli, tek gjethet,bari, gurë, petale, e kështu me radhë. I inspiruar nga arti I artistëve të njohur

Robert Smithson, Richard Longdhe Walter de Maria. Punimet e Goldsworth kanë nje elegancë gjeometrike.

        

Motivet natyrisht ndryshojnë me ndryshimin e stinëve dhe faktorëve klimatik. Idea e tij qëndron

në fotografimin e çdo art-performance që ka krijuar në cast. Perveç Anglise nga është me origjinë,

artin e tij ai e ka krijuar dhe në toka të tjera si në Polin e Veriut, Japoni, Australi por dhe

në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. “Të kuptosh natyrën, direkt duke marrë pjesë në të.

     

 

Për më shumë : http://www.goldsworthy.cc.gla.ac.uk/